massage.jpg

Behandlingar

Qinopraktik/Muskeltest

Genom en behandling får du direkt svar på vilka muskler i din kropp som är i obalans och vad du behöver träna extra för att nå bättre välmående. En behandling för dig som tränar mycket, eller har en "trött" rygg, kanske ett knä eller annan muskel som "svajar" och stör din vardag - boka tid nu! 


Vid en behandling kan det även behövas mer hjälp och då kan det ingå:

  • Laserterapi - Infraröd strålning, mycket effektivt och skonsamt sätt att lindra smärta, förkorta rehabtid och stimulera kroppens läkning.

  • Kinesiotape - lindrar smärta och underlättar lymfdränage genom att tejpen lyfter huden mikroskopiskt, elitidrottares räddning.

 

I QINOpraktiken ligger du som kund med kläderna på, och är liksom terapeuten aktiv i behandlingen. Muskeltester utförs först för att ta reda på vilka muskler som behöver ”hjälp”. Behandlingen är huvudsakligen inriktad på att återställa den muskulära balansen i eller kring leder och ledområden samt att skapa normal rörlighet i leder och kroppen som helhet.


Du får tips och övningar för ett bättre välbefinnande. En kropp i balans släpper på smärtor och målet är att du som kund ska känna skillnad redan efter 1:a besöket. Läs mer på om metoden som tar ursprung i österländsk medicin på:  www.qinopraktik.se

Massage

Regelbunden massage ökar musklernas ämnesomsättning och ger en avslappnad effekt på spänd muskulatur.
Det gör att musklerna återhämtar sig snabbare och minskar skaderisk.

Blod- och lymfcirkulation ökar, samtidigt som anti-stresshormonet oxytocin frigörs vid beröring som ger kroppen en lugnande och avslappnande effekt. Massage är även bra på och runt ärrvävnad för att en muskel ska kunna bibehålla sin rörlighet efter skada.
 

Vi utför svensk klassisk massage, avslappnande, djup, behandlande med extra muskelpressur allt efter vad som passar bäst för att din kropp skall få ett bra välbefinnande.

 

Ps.strävar du efter en bättre hållning?
Vi säljer hälsovästen
www.halsovasten.se 

Bindvävsmassage

Påverkar de inre organen genom autonoma reflexer i de olika nervsegmenten. Terapeuten "hakar" fast i det översta hudlagret, utan olja och drar med sina fingrar på din hud. Du blir mer elastisk och känslan av att få plats i ”kostymen” är härlig.


Perfekt för dig med stram muskulatur eller har en  känsla av att det känns stelt i kroppen/musklerna. Blodsystemet och lymfsystemet får en go fart!

Laser

Mycket effektivt och skonsamt sätt att lindra smärta, förkorta rehabtid och stimulera kroppens läkning. Kan användas och behandla de flesta besvär, t.ex. tennisarmbåge, golfarmbåge, hälsporre, benhinneinflammationer, stukningar, muskelbristningar samt där du haft ont en längre tid.


Kroppen får hjälp till självhjälp med laserljuset då det påverkar cellernas funktioner positivt. Detta kan till viss del jämföras med fotosyntes där växterna tar emot solljus. Läs mer om laserbehandling på irradia.se

Vaxning 

Varmt, mjukt vax som enkelt rullas på huden, därefter vaxpapper som läggs på oönskad hårväxt och avlägsnas snabbt. Bakteriedödande eucalyptusolja avslutar behandlingen. Dagen före behandling rekommenderar vi att ni torrborstar/skrubbar den kroppsdel som skall vaxas för att avlägsna döda hudceller för ett bättre resultat. 

 

Vi utför vaxning för halva eller hela ben samt rygg.