Behandlingar

Qinopraktik/Muskeltest

Genom en behandling får du direkt svar på vilka muskler i din kropp som är i obalans och vad du behöver träna extra för att nå bättre välmående. En behandling för dig som tränar mycket, eller har en "trött" rygg, kanske ett knä eller annan muskel som "svajar" och stör din vardag - boka tid nu! 


Vid en behandling kan det även behövas mer hjälp och då kan det ingå:

 • Laserterapi - Infraröd strålning, mycket effektivt och skonsamt sätt att lindra smärta, förkorta rehabtid och stimulera kroppens läkning.

 • Kinesiotape - lindrar smärta och underlättar lymfdränage genom att tejpen lyfter huden mikroskopiskt, elitidrottares räddning.

 

I QINOpraktiken ligger du som kund med kläderna på, och är liksom terapeuten aktiv i behandlingen. Muskeltester utförs först för att ta reda på vilka muskler som behöver ”hjälp”. Behandlingen är huvudsakligen inriktad på att återställa den muskulära balansen i eller kring leder och ledområden samt att skapa normal rörlighet i leder och kroppen som helhet.


Du får tips och övningar för ett bättre välbefinnande. En kropp i balans släpper på smärtor och målet är att du som kund ska känna skillnad redan efter 1:a besöket. Läs mer på om metoden som tar ursprung i österländsk medicin på:  www.qinopraktik.se

Shiatsu

Unna dig Shiatsu som är en japansk behandlingsform med rötter ifrån kinesisk medicin. Terapeuten använder handflata, tumme och knä för att trycka och stretcha olika delar av kroppen för att lösa upp spänningar och öka rörligheten i muskler och leder. Det ges för både kroppsliga och känslomässiga problem och som en förebyggande, allmänt balanserande och stärkande behandling. Du som kund kommer klädd i tex mjuk byxa och t-shirt och har på dessa kläder under hela behandlingen, du ligger på en skön madrass på golvet.

Massage

Regelbunden massage ökar musklernas ämnesomsättning och ger en avslappnad effekt på spänd muskulatur. Det gör att musklerna återhämtar sig snabbare återhämtning och minskar skaderisk. Blod- och lymfcirkulation ökar, samtidigt som anti-stresshormonet oxytocin frigörs vid beröring som ger kroppen en lugnande och avslappnande effekt. Massage är även bra på och runt ärrvävnad för att en muskel ska kunna bibehålla sin rörlighet efter skada.
 

Vi utför svensk klassisk massage, avslappnande, djup, behandlande med extra muskelpressur allt efter vad som passar bäst för att din kropp skall få ett bra välbefinnande.

 

Ps.strävar du efter en bättre hållning? Vi säljer hälsovästen www.halsovasten.se 

Bindvävsmassage

Påverkar de inre organen genom autonoma reflexer i de olika nervsegmenten. Terapeuten "hakar" fast i det översta hudlagret, utan olja och drar med sina fingrar på din hud. Du blir mer elastisk och känslan av att få plats i ”kostymen” är härlig.


Perfekt för dig med stram muskulatur eller har en  känsla av att det känns stelt i kroppen/musklerna. Blodsystemet och lymfsystemet får en go fart!

Laser

Mycket effektivt och skonsamt sätt att lindra smärta, förkorta rehabtid och stimulera kroppens läkning. Kan användas och behandla de flesta besvär, t.ex. tennisarmbåge, golfarmbåge, hälsporre, benhinneinflammationer, stukningar, muskelbristningar samt där du haft ont en längre tid.


Kroppen får hjälp till självhjälp med laserljuset då det påverkar cellernas funktioner positivt. Detta kan till viss del jämföras med fotosyntes där växterna tar emot solljus. Läs mer om laserbehandling på irradia.se

Ayurvedisk ansikts- & handmassage

- Ökar blodcirkulationen och balansen i livet.

- Avvärjer stress och hjälper kroppen till stimulans att läka sig själv.
 

Olika oljor ingår som en naturlig del av behandlingen vilket verkar lugnande för själen och vårdar hud och hår.

Tänk på att komma utan smink vid denna behandling.

Vaxning

Varmt, mjukt vax som enkelt rullas på huden, därefter vaxpapper som läggs på oönskad hårväxt och avlägsnas snabbt. Bakteriedödande eucalyptusolja avslutar behandlingen. Dagen före behandling rekommenderar vi att ni torrborstar/skrubbar den kroppsdel som skall vaxas för att avlägsna döda hudceller för ett bättre resultat. 

 

Vi utför vaxning för halva eller hela ben samt rygg.

Bowenterapi

Bowenterapi är en mjuk behandlingsform som är smärtfri, balanserande och energigivande. Metoden som utvecklats i Australien används allt oftare av terapeuter världen över för att lindra smärttillstånd och främja kroppens egen förmåga till läkning. Med tummar och fingrar stimuleras specifika punkter på kroppen genom en slags rullning över muskler och senor. Rullningen startar en vibration genom kroppens vävnader vilket påverkar blod och lymfkörtlar. Muskelspänningar och låsningar försvinner. Idrottsskador, besvär från rygg och nacke, knän, fotleder, magbesvär, huvudvärk, migrän och energibrist är några av de symptom som kan behandlas med bowenterapi.

Djuprengörande ansiktsbehandling
 

Här ingår rengöring, portömning, peeling, ansiktsmask samt massage av ansikte & dekolletage innan avslutande produkter såsom serum & crème.

Vi använder oss endast av Maria Åkerbergs ekologiska produkter.
Extra bra pris då vår praktikant, Caroline Johansson finns hos oss vissa fredagar. Se schema och boka din tid, välkommen.

Att tänka på inför besöket
 • Kom gärna 5-10 min före bokad tid.

 • Drick vatten före och efter besöket

 • Tänk på att inte inta smärtlindrande medel eller alkohol före behandlingen.

 • Om du har medicinska besvär, är gravid eller annat som har betydelse inför behandling, vänligen ange detta vid bokning av tid.

 • Stäng gärna av mobilen under behandlingen

 • Önskvärt är om du duschat innan behandlingen

 • Rökning är ej tillåtet i lokalerna

Vi tar emot epassi

Yoga & Behandlingar på Smögen

 • Facebook
 • Instagram

© 2020 Fannie Elveljung