UPPLEV ISLAND SOMMAREN 2021
En exklusiv Yoga & Upplevelseresa med Hrönn och Fannie

Nu är spånandet klart och vi har bestämt oss för att göra verklighet av vår gemensamma dröm om en Yoga & Upplevelseresa till Island. Sommaren 2020 (OBS! framflyttat till 2021 pga Covid-19) tar vi emot er som är nyfikna på att uppleva fantastiska Island, genom naturupplevelser med härlig energi runt omkring!

 

Eftersom vi båda brinner för välmående och yoga, kommer yoga bli ett inslag på resan för de som vill. Sammanlagt ingår 9 yogalektioner, både YinYoga, Hatha och Vinyasa. Mattor finns att låna på plats. Enklare meditationer ute i naturen kommer även ingå för de som vill. Alla aktiviteter kopplade till yoga och meditation är alltså frivilliga, och vi vill understryka att detta är en Yoga & Upplevelseresa, inget ”retreat” – vårt mål är att alla ska känna sig nöjda och må gott under hela resan!

 

Resan är lagd på sydvästra delen av Island där vi utgår från ett gästhus som vi har för oss själva i det vackra lilla samhället Hveragerði. Gästhuset ligger i ett lugnt område precis vid en å och i närhet till byns simhall – där inträde är inkluderat varje dag.

 

Vi kommer inte bara att vara i Hveragerði utan har skräddarsytt tre hela dagar med utflykter till de ställen som vi båda, Hrönn och Fannie, älskar och längtar efter att få visa upp! Allt från vattenfall till vulkankratrar, naturliga heta källor och den berömda blå lagunen, gejsrar och Islandshästar, till vulkanöar och huvudstaden Reykjavik med dess sevärdheter. Allt hålls inom rimligt avstånd från Hveragerði som vi valt att utgå från just för dess optimala geografiska position i sydväst.

 

Island är inte en superstor ö, men allt för stor för att vi skulle kunna ha möjlighet att upptäcka hela ön under vår resa. Vi har därför valt att inte inkludera flygresor i detta respaket, då vissa resenärer eventuellt vill komma tidigare alternativt stanna på Island några dagar längre i samband med denna Yoga & Upplevelseresa.

Eftersom resan blivit så populär kommer vi att arrangera TVÅ resor sommaren 2021.
Första gruppen v.32 är fullbokad 13-18/8.

Platser finns kvar för att åka med andra gruppen v.33,  20-25/8.

Maila hronnsmassage@gmail.com för att reservera din plats redan nu.

Upplägg för resan 

 

Fre Ankomst Island - Välkomstmiddag

 

Egen transfer till Hveragerði. (Resa och transfer bokas och bekostas själva)

 

Vi möts upp som grupp kl.18.00 på Iceland Guesthouse i Hveragerði. Yogaklass, 3-rätters välkomstmiddag samt genomgång av veckans schema.

 

Lör Heldag i Hveragerði – Landa och må bra i naturen

 

Vi startar dagen med yoga, frukost och en gemensam promenad med ett dopp ute i de varma bäckarna. Därefter är det egen tid med möjlighet att göra det som passar en själv bäst. Kanske fortsätter du promenera för att se ytterligare av byn och naturen runt omkring i Hveragerði, besöker simhallen, rider på Islandshästar (obs egen bekostnad) eller något annat i din smak. Alla får med sig varsitt picknickpaket att äta som lunch utomhus under dagen.

 

Vi samlas på gästhuset ca kl.17 igen för en yogaklass och 3-rätters middag på kvällen.

 

Denna första dag är till för att landa och njuta av den vackra naturen kring Hveragerði.

 

Sön Stor utflyktsdag – Den Gyllene Cirkeln, Kerið och Blå Lagunen

 

Vi startar med yoga och frukost på gästhuset innan vi blir hämtade kl.09 för gemensam bussresa till Vulkankrater Kerið, och därefter den Gyllene Cirkeln. Vi stannar för lunch på Geysir Glíma och avslutar sedan dagen med avkoppling på Blå Lagunen. Vi kommer tillbaks till gästhuset först vid 20-tiden, där serveras en enklare middag innan vila och sömn.

 

Mån Vulkanvandring – Västmannaöarna och Seljalandsfoss

 

Vi startar dagen med yoga och frukost innan vi tar bussen till Landeyjahöfn, därifrån tar vi färjan över till Västmannaöarna. Där kommer vi ha gemensam vandring upp på den lilla öns stora vulkan med utsikt över hela ön, om vädret är på vår sida. På toppen kan vi dessutom känna av värmen inifrån vulkanen på några ställen. Väl nere i byn äter vi en gemensam lunch och ger er fri tid att gå runt på ön tills färjan avgår kl.17. Väl på fastlandet kommer en buss och hämtar oss för att ta vägen om det berömda vattenfallet, Seljalandsfoss (det blev berömt världen över efter att Justin Bieber spelat in sin musikvideo ”I’ll show you” där)… Åter tillbaks på Gästhuset i Hveragerði ca kl 21-22 för de som vill håller vi en lugn yogaklass ca 30 min. Enklare förtäring som smörgås alt soppa kommer att finnas, ingen servering eftersom vi kommer sent tillbaks denna kväll.

 

Tis Huvudstaden – Lammkorv och utsikt över huvudstaden

 

Yoga och frukost. Sedan tar vi bussen in till Reykjavik för en dagstur där. En rundtur av Hrönn och Fannie i staden med lunch inkluderat och även ett stopp på Islands äldsta korvkiosk för de som vill köpa Islands traditionella lammkorv. Vi åker tillbaks till Gästhuset senare på eftermiddagen, för en yogaklass och en sista gemensam 3-rätters middag.

 

Ons Sista morgonen – avfärd

 

En sista yogaklass, frukost och sedan avfärd.

Utcheckning senast kl.12.00.

Kostnad och anmälan 

 

Kostnad:  12 600 kr/person i 4-bäddsrum eller 5-bäddsrum

                 12 950 kr/person i 3-bäddsrum

                 13 300 kr/person i 2-bäddsrum

 

Det finns 2 stycken 2-bädds rum dvs. ”först till kvarn”,
och ett vardera av 3-, 4- och 5-bädds rummen.

 

Inga förkunskaper i yoga krävs för att åka med på denna resa.

 

Ingår i priset:

 • Boende

 • Frukost x5

 • Lunch x4

 • Middag x5 (varav 3 st 3-rätters)

 • 9 yogaklasser

 • Inträde på simhall i Hveragerði varje dag

 • 1x Inträde på Blå Lagunen (ink. handduk, en drink, ansiktsmask)

 • Gemensamma bussresor, utflykter, vandringar (Den gyllene cirkeln, Kerið, Reykjavik, Västmannaöarna, Seljalandsfoss)

 • Färja tur och retur Västmannaöarna

 • Inträde till Reykjaviks stadskyrkas torn (med utsikt över hela staden)

 • Wi-fi på gästhuset

 

Alla måltider på Gästhuset är vegetariska men vid de måltider (luncher) som äts utanför Gästhuset finns andra valmöjligheter.

 

Ingår INTE i priset:

 • Flygresa samt transfer till och från flygplats (detta bokas och bekostas på egen hand)

 • Ridning på Islandshästar eller andra aktiviteter utöver schemat

 • Dryck (som läsk och alkohol till mat etc.)

 • Mat och snacks utöver de inkluderade måltiderna

 • Reseförsäkring (vi rekommenderar att du dubbelkollar att det finns en reseförsäkring som är kopplad till din hemförsäkring). Alla aktiviteter sker på egen risk.

Anmälan:

Vi tar endast emot anmälan via mail till hronnsmassage@gmail.com

Just nu är det fullbokat v32 men några platser finns kvar för v33.

Dessutom är våra 2-bäddsrum redan bokade för både v32 och v33

Anmälningsavgift: 2600 kr/person via faktura som vi mailar till er längre fram.

Betalning av resterande avgift ca 2 månader innan avfärd  2021, ni får även denna faktura via mail.

Gruppen blir max 16 deltagare + ledare Hrönn och Fannie.

 

Vid anmälan vill vi att ni inkluderar följande uppgifter:

 

 • För- och efternamn:

 • Mailadress:

 • Telefonnummer:

 • Boendepreferenser (dubbelrum, 3-bäddsrum, eller vanligt boende i 4 eller 5 bädds rum, samt om du eventuellt vill bo i samma rum som någon annan resenär):

 • Eventuellt behov av specialkost/allergier:

Vilka är vi?

 

Loa Hrönn Björnsson

Jag föddes på Island 1966 men kom som barn till Sverige med min familj. Vi bosatte oss på Smögen men har under alla år rest tillbaks till vårt hemland för att hälsa på släkt och njuta av landets otroliga och unika natur! På Smögen har jag sedan 17 år tillbaka drivit Hrönns Massage & QINOpraktik, och lett yogaklasser sedan min utbildning i YinYoga 2013.

 

Loa Fannie Gunnarsdottir Elveljung, dotter till Hrönn

Sedan jag blev utbildad yogalärare (200H) i maj 2019 har jag lett klasser hos Hrönn på Smögen och utvecklat ett eget koncept där jag slagit ihop löpning och yoga i naturen (”YOGGA”). Liksom min mor har jag ett särskilt band till Island, vilket är varför jag rest dit ett flertal gånger och då senast tillsammans med Hrönn sommaren 2019 då vi började spåna på att förverkliga en yogaresa till Island.

Island-03.jpg
Iceland guesthouse.jpg

Gästhuset i Hveragerði